úterý 5. června 2012

Vzpomínání díl 5.

Jelikož je nový měsíc je čas na další díl vzpomínání, dnes to bude na téma potraviny. A začneme sešitem. A proč sešitem? Protože v něm jsou uloženy všechny ty staré skvosty, které vám chci ukázat. Tento sešit mi někdy před cca 25-ti lety darovala moje nyní 72-letá teta. A ještě malá perlička, na sešitu je cena 2,10 Kčs což už je taky jenom vzpomínka. :-) 


Pravděpodobný počátek lepení obrázků do tohodle sešitu je roku 1965 čemuž napovídá i první vlepený výstřižek.

Kromě módy, aktuálních novinek té doby a kreslených vtipů jsou zde i obaly od různých sladkostí. Jelikož jsem se narodila až v roce 1977 většinu zobrazených sladkostí jsem nepoznala, ale třeba se najde někdo kdo si zavzpomíná.








17 komentářů:

  1. Ahoj Simono, já jsem se taky narodila v roce 1977. Z těch obalů poznávám jen Kofilu a Milenu. Milenu milovala moje sestra a Kofilu zase já. Ještě teď občas, když stojím u pokladny ve frontě, tak neodolám a koupím si jí.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Simčo, mám ráda tvoje vzpomínací příspěvky. Také jsem narozena 1977 - ale na pár těch obalů si vzpomínám. Hezký večer ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, my dvě toho máme čím dál víc společného, když pominu zálibu v háčkování tak je tu stejný rok narození, obě máme 2-leté syny a navíc tvůj blog bude slavit narozeniny ve stejný den jako já. :-D

      Vymazat
  3. Jééé, taky jsem sbírala obaly od čokolád, ubrousky, pohlednice... někde na půdě jich budou ještě plné krabice, ale asi spíš už jako pelech pro myši... díky za krásné vzpomínání, Simčo... a propós, máš u mě na blogu ocenění, vyzvedni si je, prosím! Krásný večer! LenkaH.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, taky jsem sbírala všechno možné a zrovna pohlednice si chystám na nějaký další příspěvek. Ještě jednou děkuji za ocenění.

      Vymazat
  4. Ahoj Simona, ja som sa narodila skôr a spomínam na viac obalov, ale tiež nie na všetky. Je to pekná pripomienka môjho detstva.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  5. Některé obaly znám :o) Děkuji za milou vzpomínku :o)))) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, nemáš zač děkovat já jsem ráda, že jsi si ke mě přišla zavzpomínat.

      Vymazat
  6. Simonko,
    já jsem sice o pár let starší, moc děkuji za krásné přání na blogu :-), ale pamatuji si také jen na Milenu a Kofilu /tu jsem mohla ;-)/ , ale také na takový černý sešit ;-)
    Mamka jich měla několik a lepila si do nich fotky svého idola - Káji G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilčo, ta teta od které mám tenhle sešit taky zbožňovala Káju, když jsem k ní šla na návštěvu tak celé schodiště bylo lemované jeho plakáty. :-)

      Vymazat
  7. Simonko, to je tedy sladké vzpomínání - sešitů pár mám a některé obaly jsou mi známé!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem vůbec ráda, že jsem něco uhlídala před svým otcem, který je ten typ co nic neschovává a vše vyhazuje. Na jednu stranu je to dobré, že nejsme zavaleni věcmi co nepotřebujeme, ale na druhou stranu, kdyby byli všichni takoví nemohla bych psát příspěvky na téma vzpomínky. :-)

      Vymazat
  8. Ahojky já si vzpomínám ,na rozdíl od Vás téměř na všechny!!!Příjemně mě při tom zašimralo někde u srdce !!!Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáji, to jsi mi udělala radost! Už jsem si začínala myslet, když většinu obalů nikdo nepoznával, že si je snad teta někde malovala na koleně. :-)

      Vymazat
  9. To jsou tedy poklady, tvuj "vzpominkovy serial" se mi moc libi a uz se tesim na dalsi pokracovani :))

    OdpovědětVymazat